My Photo

Contact

  • Email Address:
  • Website:

Biography

Jag är född i januari 1967 på Södra BB i Stockholm. Uppväxt i stockholmsförorten Hässelby. Gick fotoskolan på gymnasiet i gamla Munchenbryggeriet på Södermälarstrand 1983-85. Började jobba som frilansfotograf i Stockholm direkt efter skolan. En vecka efter min trettioårsdag flyttade jag i början av februari 1997 till New York för att i huvudsak frilansa för skandinaviska tidningar. Sedan 2002 är jag norska Verdens Gangs kontrakterade frilansfotograf och jobbar mesta delen av min tid för dem. För övrigt en väldigt bra uppdragsgivare som satsar mycket på bra bilder.

Jag har gett ut två fotoböcker: "Uppdrag: USA" i september 2004 och "Tidernas Generation" i juni 2007. Hade också utställningar med samma namn.

Jag vann två kategorier i svenska Årets Bild 2006: Bästa Nyhetsbild Utland och Bästa Bildreportage Utland med bilder från orkanen Katrinas härjningar i New Orleans. Samma reportage fick ett 2:a pris i norska Årets Bild. 2007 tilldelades jag ett 2:a pris i Öppen klass i svenska Årets Bild med en bild från ett reportage om porrfilmsindustrin i Los Angeles. 2008 tilldelades jag ett 2:a pris i naturklassen i norska Årets Bild. Bilden var tagen hos Yanomami-indianerna i Amazonas regnskog i Brasilen.

Interests

bruce springsteen, hjalmar söderberg, tage danielsson, plura, william klein, tintin, steve roper, tom wolfe, slas, van morrison, henri cartier bresson, elvis, tom petty, ulf lundell, joakim thåström, christer strömholm, johan johansson, john mellencamp, billie holiday, magnus johansson, frank sinatra, gene smith, john lennon, per anders fogelström, tom waits, torsten ehrenmark samt fotograferna på schlager och etc på 80-talet., några av mina förebilder: joe strummer