Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Snyggaste skyskrapan? | Main | Varför försvann fotovästen? »

2007-12-14

Comments

Jurek Holzer

Grattis till en mycket bra o intressant fotoblogg!
Hälsningar
Jurek
http://oskarpmask.blogspot.com

Thomas Nilsson

Tack Jurek! Kul att höra.
Din blogg ser också bra ut.

Elisabeth

Lyckliga du som får lite se lite snö i alla fall!
Men det är väl samma kaos i Sthlm och Malmö så fort det faller en centimeter?
Här på landet så blir det inga inställda skolor o så... Vi har ju i värsta fall traktorerna.
*skratt*
Men i år verkar det mörkt.

Politik är spännande, presidentkampanjer måste ge många många roliga bildtillfällen också? Men det är klart, ett gäng plåtisar som alla får samma bild? En utmaning att sticka ut!
Det är rätt intressant egentligen.

Det viktigaste i Svedalen verkar vara köttfärsen just nu!? Fusket alltså. Något bondfruarna genomskådat sedan länge, men nu har storstadsborna "upptäckt" det. Nu blir det rubriker.

Gillar din tanke om Ronald Reagan...

Jocke

Bra bild. Det stod i både DN och Svd att det börjar bli panik i Clinton-lägret nu, de sitter inte så säkra.... Men vi minns ju alla när den härliga miljökämpen Al gore fick fler röster än Bush och ändå förlorade. USA har ju en äkta skendemokrati! Till och med en såpaälskare, som du nu har blivit..., måste ju erkänna att USA´s röstsystem är en såpa. Dessutom får ju inte de som sitter i fängelse rösta.
Nä, nu blir det en öl till.
Once a punk always a punk!

Thomas Nilsson

Tror fortfarande att det blir mer kaos för mindre snö här. Men som överallt är det säkert stor skillnad mellan landsbygd och storstad. Tycker dock att de borde vara bättre på att hantera snön på New Yorks flygplatser. Det snöar ju trots allt ett antal gånger per år. På Arlanda landar och lyfter ju planen trots kraftiga snöfall.

Ja, det tenderar ju att bli ganska lika bilder man får. Fast jag har märkt en tendens bland amerikanska fotografer att de inte orkar hänga kvar till the bitter end. Ofta är jag ensam kvar när kandidaten äntligen lämnar platsen han hållt sitt tal på efter att ha hälsat på folk i 20-30 minuter och sedan kanske haft något möte i något backroom. Då kan man få någon bild som i alla fall är lite annorlunda, t.ex. när han står och hänger i någon korridor etc.

Bondfruarna har väl alltid vetat bäst om det mesta :-)

Det har jag sagt om Clinton hela tiden. Att det inte är någon självklarhet att hon vinner trots vad opinionsundersökningarna sagt och trots vad man tycker i Europa. Gapen minskar alltid ju närmare valet man kommer och till slut kan det bli electability i höstens presidentval som avgör vem som vinner partiets nomination. Då kan det bli så att "vit medelålders man" verkar som ett säkrare val för väljarna och detta gynnar då John Edwards. Det som dock talar emot honom är att han gått längre vänster ut i det här valet jämfört med för fyra år sedan. Hillary får nog anses vara den mest konservativa av demokraterna.

Största problemet med den amerikanska demokratin tycker jag är att det krävs så mycket pengar för TV-reklam för att ens ha en chans att bli vald till president.

Jag tror faktiskt att det är så sjukt att de inte får rösta ens efter avtjänat fängelsestraff.

The comments to this entry are closed.