Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Bommikrofoner | Main | Regn, politik, musik och humor »

2008-02-12

Comments

Elisabeth

Det är alltså inte helt enkelt att vara kvinnlig fotograf där inte... Med eller utan vigselring.

Men så är det nog inom många yrkeskategorier då man är mycket hemifrån. Trist.

Fasta objektiv och utan blixt, spännande. Vad använder du själv? När det gäller typ fotovästar vet jag ju du är "lite" trendmedveten... hur är det med detta?

Thomas Nilsson

De verkade dock ta det hela med glimten i ögat. Men det är klart att det kan bli jobbigt om mannen i fråga inte fattar vinken om att hon inte är intresserad.

Jag går alltid igenom olika perioder med objektiv. Har skåpet fullt så det finns att välja ifrån. Just nu reser jag med 24 mm, 50 mm, 70-200 mm och 400 mm. Om möjligt använder jag helst 24 och 50. Blixt använder jag så lite som möjligt. Men så har jag gjort sedan digitalkamerorna blev bra. De är lättare att fota utan blixt med än filmkamerorna.

Men objektiven byts ständigt. Nyligen hade jag en 24-70 mm period :-)

Christina

Nä, bli uppkollad av en Secret Sevice snubbe låter ju inget vidare -- även om han var snygg. Brrr .. Kul att höra lite skavller från de egena leden. Det låter ju som vilken firmafest som helst. Glamoröst värre. :-)

Thomas Nilsson

Väldigt glamoröst :-)
Tror dock det var mer hanky panky förr. Nu för tiden är det ju ständiga deadlines för internet och folk jobbar till långt in på nätterna.

The comments to this entry are closed.