Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Tuff match | Main | Tre bloggar »

2008-02-07

Comments

Larry

Fantastisk blog entry från "The northern-most outpost of the Caribbean", som ju NOLA, ibland med rätta, kallas. Trodde aldrig staden skulle komma tillbaka. Minns hur jag mailade till Sverige dagen innan Katrina kom fram, att nu dör New Orleans. Sen sa Bush nån dag senare att han var överraskad. En del av de tusentals mobile homes som inköptes och sen aldrig levererades kan fortfarande ses, i Google Earth, på Hope Municipal Airport i Arkansas. Kostade väl $100,000 styck eller så. Vilken skandal!

Thomas Nilsson

Kul att du gillade bloggen Larry! Hade inte hört uttrycket "The northern-most outpost of the Caribbean" förut men det passar ju som sagt väldigt bra.

Ja, FEMA visade ju inte direkt någon större förmåga att hantera en katastrof efter Katrina. Något som ju trots allt är ders uppgift.

Gunn White

Dette fotoet hadde en form for stoppeffekt...(mange andre foto også, oppdaget jeg senere) og nå kommer jeg til å kikke innom bloggen din med ujevne mellomrom. Du har virkelig klart å fotografere denne fargerike mannen i sitt rette miljø. Og så har du også så masse annet spennende både i tekst og bilder.
Supert at du jobber for VG. Jeg skal titte ekstra nøye på bildene fra USA.
Lykke til med livet i N:Y:C: og bloggen!:-)

Hilsen Gunn

Thomas Nilsson

Tack Gunn!
Jättekul att du gillar bloggen.
Stoppeffekt är väl kanske det man ofta vill uppnå med bilder.
Att de väcker känslor.

Kul också att ha en läsare i Norge.
Det är ju det landet jag jobbar för och det känns mitt andra hemland numera. Eller tredje kanske om jag räknar USA också :-)

Anki

Bra skrivet och fin bild. Vi var tillbaka i NOLA nu i januari, det var 5 år sen sist och vi visste inte riktigt vad vi kunde vänta oss. Visst märks Katrina men det är mycket som har kommit igång också. Men att se vattenmärkena på husen ute i t. ex Lakeview, det är så svårt att ta in hur det kunde ske... Och som en kille sa, vad spelar det för roll om man får 10 cm eller 80 cm vatten i huset, allt måste ju rivas ut ändå.

Thomas Nilsson

Tack Anki! Kul att höra att du gillar min text och bild.
Ja, det är stora kontraster i Nola. Vissa kvarter är ju helt orörda och back in business som t.ex. French Quaters. Medan andra kvarter, som East Nola, ser ut som dagarna efter orkanen minus vatten.

Vet inte om de sett det, men jag har gjort ett bildspel om Nola med bilder från dagarna efter orkanen och ett år efter samt två år efter. Jag berättar också lite om bilderna. Det är lite långt men kan vara intressant om du har connection till Nola.

Här är länken:
http://flash.vg.no/flashspesial/310807_orkanen_katrina/

Camilla

Cool kille det där :-)
Och det är du med Thomas, jag har varit här och tjuvläst då och då, och det är lika intressant och roligt varje gång!

Ha det gott,
Kram
Camilla

Thomas Nilsson

Tack Camilla!
Kul att se att du tittar in på min blogg då och då.

Ett litet förtydligande om bilderna från New Orleans (som jag kanske borde ha nämnt i inlägget) Jag tog dem på samma klubbar fast i augusti förra året. Den här gången hade jag inte med mig kameran ut på kvällen. Vilken väl var lika bra för då kan jag inte relaxa utan tar bara en massa bilder hela tiden.

Den uppmärksamme läsaren ser kanske att han på bilden, som skulle kunna vara Mr Cool, inte är smal som beskrivet i blogginlägget. Också så har ju bandet en annan uppsättning av intrument än i texten. Men oavsett när man går ut i Nola så träffar man intressanta människor :-)

Gunn White

Linken til orkanen Katrina var STERK!

Du/dere gjør en kjempejobb med å formidle disse grufulle, men også viktige nyhetene!!

Hvem bestemmer hvor grensen går for dere,m.h.t.hvor tett dere skal gå inn i katastrofeområder?

Thomas Nilsson

Tack Gunn!
Kul att du gillade det.

Oftast blir det ju de enskilda journalisterna ute på fältet som bestämmer.
Man måste ju sätta sin egen säkerhet först. Men även ledningen på tidningen har inflytande i den frågan. De kan till exempel besluta att en plats eller ett land just nu är för farligt att resa till. Som till exempel Irak.

The comments to this entry are closed.