Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« En gång punk, alltid punk! | Main | Veckans citat »

2008-02-15

Comments

Christina

Igen, "The greatest nation on the face of the earth." Jag vet inte hur man som politiker kan stå upp och uttrycka sig på det viset, men kanske är det just den attityden som är problemet. Om man inte vill se sina brister kan man ju aldrig erkänna att man har några, och man kommer därför aldrig att förbättra sig.

Det var intressant hur många runt om i världen chokerades av det fattiga USA som helt plötsligt visades upp, och det var intressant att se hur besvärade politikerna var. Ett otroligt bakslag, men tyvärr -- väldigt lite har förändrats. Och ärligt talat, hur mycket hör man om New Orleans idag? Lite när Brad Pitt bygger hus och Mardi Gras går av stapeln, men problemen -- dom finns ju fortfarande.

Tänk att USA har egna medborgare som flyktingar. Det otäcka är ändå undertonerna av rasism och någon form av fattiga-får-skylla-sig-själva-metalitet. Jag brukar tänka på det när jag läser om sunkiga, segregerade områden i Sverige och önskar då att varenda svensk politiker kom till ett amerikanskt "getto" för att se hur jäklia riskigt det kan bli om man ger upp.

Gillade bildspelet skarpt, förresten. Kan tänka mig att det bilderna som utspelade sig där satt kvar i minnet en bra stund.

Jocke

Bra bild, om man inte visste om texten så skulle man kunna tro att det är badstranden nere vid Borrby strand på Österlen. Det visar att allt som ögat ser inte är riktigt sant, något som USA i och för sig alltid har utnyttjat....

Washington bullets som CLASH sjöng på den underbara skivan Sandinista...

Thomas Nilsson

Ja, helt sjukt uttryck det där "The greatest nation on the face of earth".
Det är ju nästan pinsamt när de säger det.Hur kan de göra det med ett "straight face"? Och ja, jag tror den inställningen är en stor del av problemet.

Den enda kandidaten som verkligen pratade om fattigdomen i USA var ju John Edwards och det lockade ju inte direkt några röster. Då är det ju bättre att rikta in sig på "the middle class".

Kul att du gillade bildspelet (även fast ordet kul känns lite fel i det här sammanhanget). Ja, det är en del bilder som har etsat sig fast från de där dagarna.

Österlen är alldeles för kulturellt för mig.
Har aldrig varit där.

Johan

Världens rikaste nation som låter 35,000 familjer husera i giftiga husvagnar i över 2 år, det måste väl ändå räknas som pinsamt?

Thomas Nilsson

Mycket pinsamt och den mest underrapporterade storyn på länge.
Borde vara på förstasidan varje dag här.

The comments to this entry are closed.