Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Polisrazzia mot religiös sekt | Main | If you break it, you own it »

2008-04-07

Comments

Stina

Förhindra tonårsgraviditeter och minska antalet ensamstående mödrar är inte helt fel. Det finns alldeles för många och problemen är enorma.

Men av någon anledning kom jag direkt att tänka på sliskiga evangelisten Joel Osteen från Lakewood Church i Houston, Texas, -- han som säjer att om man är fattigt så är det ens eget fel för man tror inte tillräckligt mycke på Gud. Man är ju aldrig riktigt lycklig i livet om man inte är successful och tjänar en massa pengar ... som man sen kan ge till Joel.

Jocke

Härliga USA... Hörde ett radioprogram på P3 i söndags som handlade om hur man skulle stoppa tidiga graviditer, konceptet man hade i USA var att man skulle avhålla sig från sex. Man lät 12 åringar skriva på kontrakt att de inte skulle ha samlag förrän de gifte sig. Det är fint att de lär ut sådant i skolan.....
Just nu så faller snön utanför mitt fönster i härliga Hässelby, ölen är avsmakad och man laddar inför Arsenal-liverpool. Imorgon är det repning(och hur det brukar gå vet du ju...). Sen så är det gig på Mosebacke på torsdag så fredagen skall man sova ut. Lyckades göra en riktigt skidvurpa, den var så ordentlig att både linsskyddet och glaset längst ut på objektivet sprack. Förmodar att man kan köpa nya sådana? Får gå upp till Expert imorgon och höra...
Håller nu tummarna för Hillary, ser mörkt ut, men som Stiff little fingers sjunger, Wait and see..
Cheers!

Thomas Nilsson

Ja, intressant set där om att många evengelister fokuserar på "family value"-frågor som aborter, homosexuella och stemcell research istället för att hjälpa de fattiga och svaga som ju för mig är mer det kristna budskapet. Men det var faktiskt en artikel i Newsweek om en känd evangelist som bestämt sig för att hjälpa fattiga i Afrika istället för att kriga "the culture war" i USA. Hoppas fler följer efter.

Skönt att se att du är tillbaka Jocke. Bättre en kamera än ett ben :-)
Expert fixar det där. Har gjort ett jobb på en purity ball där unga flickor lovar sina fäder at vara oskulder tills de gifter sig. Ganska bisarr tillställning. Ska posta några bilder framöver. Snö i april. Härligt!
Räkna aldrig ut Hillary, men ser mörkt ut. Och sen kommer Obama att bli krossad av republikanerna i höst.
Kör hårt på torsdag, önskar jag kunde vara där.

The comments to this entry are closed.