Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Hippies i San Francisco | Main | Kristina Snyder startar blogg »

2008-04-29

Comments

Anders F Eriksson

Mackorna där borta är fantastiska; jag hoppas få uppleva dem någon gång igen (även om just den där var nästan väl extrem).

Ge en amerikan en gammal SJ-macka. Det vore kul att se den reaktionen, men då blir du väl deporterad ...

Är det förresten lättare att plåta hockey där? Jag kan ytterst lite om den sporten (och andra), men har fått för mig att de har mindre rinkar ...

/afe

Thomas Nilsson

Ja, lite extrem är den (och det är bara halva vi ser på bilden).

Servera en SJ-macka och du blir skickad till Guantanamo Bay ;-)

Jag har ju inte fotograferat så mycket hockey sedan jag slutade på Expressen. Norge har ju inte lika många hockeyspelare här.
Tycker det är lite halvsvårt att plåta hockey faktiskt. Antigen måste man fota genom plexiglaset eller genom ett litet hål i plexiglaset. Alltid lite strul då man inte kan täcka alla vinklar man vill. Lättare då att stå uppe på läktaren med ett långt tele. Då missar man nästan ingenting som händer på planen men förlorar å andra sidan lite av "närhetskänslan".

Men borde ju logiskt sett vara bättre med liten rink.

Jenny Maria

Asså den där ssmörgåsen skrämmer mig...

Jaha - jag har bara plåtat hockey i Norrland men dock elitserie-hockey. Då har det alltid funnits ett litet fotografbås vid rinkerna där kanten varit lagom hög för mig att luta armbågarna på - inget annat skydd mot isen.

Man får ju ha hjälm och bara beredd på att ducka. Men så är det alltså inte i USA?

Jenny Maria

...Vara beredd på att ducka!

Pawel Flato

Fick en härlig flash-back när jag såg mackan!
Min allra första frukost i USA var en "Ham sandwich" och hade 17 skivor skinka! Jag räknade dom :-)
Jag tror din macka slår min, men det beror på hur man räknar stora dubbel-vikta skivor. Mina skink-skivor var enkla, inget fusk!

//Pawel

Anders F Eriksson

Här tror jag fotograferna alltid kan stå vid sargen och plåta (på sidorna av spelarbåsen). Fördelen är att man slipper plexiglas - nackdelen är förlupna puckar och klubbor ...

Thomas Nilsson

Har är det någon enstaka fotograf som brukar stå mellan utvisningsbåsen, utan plexiglas framför sig. Tror att det oftast är lagets egen fotograf (varje NHL-lag har egna fotografer som tar bilder för matchprogram, marknadsföring etc).

Möjligen var skivorna dubbelvikta, men det är som sagt bara halva sandwichen på bilden, andra halvan syns halvt uppäten i bakgrunden.

..och for the record (som jag ofta skriver här), jag åt en patty melt.

Stina

Grymt gott! Jag har blivt seriös förälskad i mackor av det här slaget. En Ruben, gärna varm ... Prickigkorvenn får se sig slagen.

Apropå sport -- vad jag hör plåtas det mycket remote, särskillt vid basket matcher ska det sitta kameror moterade lite här och var och sen sitter fotografen med sig fjärrkontroll och trycker. Åtminstone Sports Illustrated folket har tillgång till sånna finesser. Har jag hört, men who knows.

Thomas Nilsson

Ha, ha...ja prickig korv har nog inte mycket att sätta mot i en one on one :-)

Ja, Sports Illustrated kör mycket remote. Dessutom brukar ju de nästan alltid (liksom lagets egna fotografer) ha flera studioblixtar monterade uppe i taket. Det är ju därför färgerna blir mycket klarare (och mer riktiga) på deras bilder.

The comments to this entry are closed.