Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« The Peabody | Main | Martin Luther King Jr »

2008-04-03

Comments

Stina

San Francisco var min introduktion till USA -- för sisså där en 10 år sedan. Det var hur häftigt som helst, men jag kommer ihåg att tiggarna vid turistbyrån fick mig att känna obehag. Första gången ute i den vida världen själv -- det är många intryck att smält. Efter ett par dagar hittade jag dock rätt och jag lovar -- att gå till Fisherman's Wharf från Union Sqaure bränner på fläsket.

Kul att tänka på. Jag har sett ett par tiggare sedan den dagen och idag kan jag konstatera att det hade inte gjort ont att bo i SF -- om man jämför ...

Larry

Också min första resa till USA, för många år sen, inkluderade västkusten. Efter en del ställen på östkusten och i Texas, hyrde jag en bil i San Diego och bilade upp längs kusten till till SF. Den medhavda enkla lunchen vid Marine Headlands, på andra sidan Golden Gate, till vänster när man kör över bron, var en av livets bästa. Man tappade andan av utsikten. Har varit där många ggr sen dess. Skulle kunna tänka mig att bo där.

patrick

intressanta iaktagelser, thomas. jag har alltid gillat SFO starkt, var där rätt ofta när jag jobba för ett välkänt mjukvaruföretag söder om SFO under ett gäng år, men visst har det en speciell och smitsam stil.

Alexander

Ingen stad är den andra lik i USA. Det är det som gör dem så unika och fantastiska. Därför måste man leta runt i landet innan man hittar sin favorit.

Thomas Nilsson

Många som gillar San Francisco ser jag.
Ja, det är en skön stad.
På planet tillbaka till New York igår hamnade jag brevid en fd kommunist som numera var corporate lawyer (han var med i hela hippievågen i SF i slutet av 60-talet). Numera delade han sin tid mellan New York och SF. När jag frågade honom om vad han tyckte skillnaden mellan städerna var sa han att New York är en stad, SF bara låtsas vara en stad. Han menade vidare att folk jobbade hårdare och var agressivare i NY. Han föredrog att bo i SF sa han. Han sa också att de italienska restaurangerna är bättre i NY men att det var svårt att "have a bad meal in SF".

Så nu vet ni det :-)

Och angående vad du skriver om tiggare Stina så är det fortfarande fler än i någon annan amerikansk stad. I alla fall var det så jag upplevde det.

Men som sagt, jag gillar SF.

The comments to this entry are closed.