Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Rapport från Gotham | Main | Barhäng med en superdelegat »

2008-05-05

Comments

Jan i Stockholm

Tidssoner kan være vanskelig - så også for globevandrende idrettsfolk. En OL-delegasjon - onde tunger i Norge vil ha det til at det var ett land i kort østlig retning for Oslo men litt usikker på om dette stemmer - reiste til OL i Japan for noen år tilbake. Delegasjonen hadde tidlig begynt å justere for tidssonen. De hadde stilt om klokkene og døgnrytmen litt etter litt allerede i hjemlandet før avreise og skulle derfor egentlig være godt rustet mot jet-lag. Problemet var at de hadde tenkt feil og justert i feil tidssone-retning. Ble en del tunge øyelokk for de idrettsfolkene skulle man tro :-)

Fredric Uggla

Trevligt att få se hur det blir i Verdens Gang. Alltid inspirerande att följa bloggen. Tål att sägas mer än en gång.
/Fredric

Gunn White

Wow, din blogg viser at det jeg leser i VG, er reportasjer som inneholder masse arbeid ute i feltet, og ikke minst all reisetid og tidspress som også skjer.
Jeg har nok ikke tenkt så mye på det....før nå.
Koser meg med bloggen, og synes bildene dine viser veldig bra en historie rundt selve reportasjeturen!

Morgenhilsen fra Gunn i Stavanger!:-)

Danne

Wow! Mycket bra artiklar från USA och väldigt imponerande foton! Kan bara gratulera hit kommer jag in och tittar igen ofta!

/Danne

Kristina

Tusan vad rafflande! Jag satt just och tänkte på att du borde visa hur jobbet blev. Bra ide. Blogging är my new drug (not that I have an old one) - skriver detta från mobilen. Later, K

Kristina

Tusan vad rafflande! Jag satt just och tänkte på att du borde visa hur jobbet blev. Bra ide. Blogging är my new drug (not that I have an old one) - skriver detta från mobilen. Later, K

Stina

Det blev ju en väldigt stressigare resa än nödvändigt. Är det förresten inte så att vissa counties i Indiana har Central time? I så fall kan det ju bli ännu rörigare. Jag undrar också om det inte finns några enstaka hålor som inte kör med sommartid ...

Har förrestern varit ute och snurrat ett par dagar och inte hunnit med att kommentera dina poster, men angående din post om ras måste jag hålla med: viss har nog börjat undra om Obama inte är en "arg svart man" ändå. Vita är väldigt rädda för just den mannen. Med tanke på att det bara är 40 år sedan svarta slapp sitta längst bak i bussen finns det kanske fog för rädslan. Diskrimineringen sitter kvar i minnet.

Lite som min vän jag berättade om en gång -- hon som inte fick bada i poolen. Hennes morsa var dock ännu argare eftersom hon i sin tur kom ihåg hennes mormor som föddes som slav. Det ska mycket vilja till för att kunna ta varandra i hand och förlåta.

Norlén

Kan inte annat än instämma med "Fredric Uggla"!

Thomas Nilsson

Tack för alla kommentarer och vänliga ord!
Har varit lite stressigt de senaste dagarna så jag har inte hunnit kommentera kommentarerna som jag brukar.

Efter jag skrev detta inlägg så har jag fått info om att Indiana inte ställer om till sommartid (till skillnad från Illinois som gör det), så det var det som skapade förvirrning om jag nu förstått saken rätt. Men ja Stina, det finns vissa små områden i Indiana som ställer om till sommartid. Snacka om att krångla till saker i onödan.

Har inte hört den storyn förr Jan, kan mycket väl ha varit svenskar :-)

The comments to this entry are closed.