Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Bizarro World | Main | Bokprojekt för unga fotografer »

2008-06-13

Comments

Kristina

Very interesting det du säger om Nachweys estetik, hans kyliga blick, avsaknandet av medkännande etc. Jag tycker också så om honom, och Salgado med för den delen, och Mary Ellen Mark. Dom lämnar mig fö. helt kall. Du har väl sett dokumentären om Nachtwey, War Photographer? Den säger mycket tycker jag.
Mycket bra och givande serie - TACK! K

Stina

Nu när jag tänker på det, att fotografera människor -- levande, döda, fred, krig, på cat walken -- blir det inte så att man till slut objektifierar personerna? Man vill få en snygg bild eller en dramatisk bild, en supervacker bild eller en sån där bild som sparkare en rakt i magen. På något sätt räcker det inte med att fotografera bara en människa. Det verkar som folk som plåtar djur eller blommor har mer kunskap om sina objekt, är mer intresserade av dem i sin miljö än vad en som fotar människor är.

Jag måste nog fundera på det här ...

Thomas Nilsson

Tack själv Kristina! Kul att du gillade min lilla serie.
Har inte sett War Photographer ännu.

Ja, det blir ju nästan oundvikligen så att man objektifierar dem man fotograferar. Ofta verkar det ju handla mer om fotografen än dem som han/hon fotograferar. Är säkert skyldig till det själv.

Ska bli naturfotograf på gamla dar tänkte jag :-)

...men fundera gärna vidare och utveckla din teori.

The comments to this entry are closed.