Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Höga berg och låga moln | Main | Bizarro World »

2008-06-10

Comments

Larry

Trevlig bild från Cochabamba -såg just samma TV-bild här i USA för en stund sen. Fotboll förenar.. Ännu ett fantastiskt Zlatanmål från svårt avstånd/vinkel.

Tänkte på dina långtradare du skrev om tidigare. Mycket mystiskt att de behåller svenska logos/skyltar typ Bilspedition,Lilla Edets Åkeri, Falcon Öl -det kan väl inte vara så att dessa företag verkar där? Är skyltarna nånslags statussymboler? Kollade SIDAS hemsida men de nämner inget om just lastbilsstöd i Bolivia.

Du borde kanske göra en undersökande grej och skriva om det i svensk MSM...

Larry

Tilläg: så enligt Google translations kan man då fråga:

Hola lastbilschaufören! ¿Cómo es posible que se dice Falcon Cerveza en su camión

Fast du kanske snackar spanska...
:-)

Thomas Nilsson

Ja, det är lite konstigt med at de behåller de svenska logotyperna.
Kanske är det status, kanske orkar de bara inte ta bort dem :-)

Antagligen är det inte bistånd utan bara en bra marknad för lastbilar som
för gamla för Sverige. Och nej, såg ingen Falcon öl på menyerna.

Zlatan målet var verkligen fantasiskt!

Mina Spanska kunskaper är minimala, för att inte säga obefintliga.
Så tack för översättningen :-)

Jan i Stockholm

Første målet kan komme i klassen EM`s vakreste. Det andre mer flaks enn dyktighet - og ikke mins EM`s styggeste. Men mål er mål. Lykke til videre i EM - dere som er med :-)

Thomas Nilsson

Ja, det var kanske lite tur inblandat i det andra målet. Men han kämpade ju och gav inte upp och det gav resultat.

Du är svensk numera Jan, så heja på!!!
(och under vinter OS kan du vara norsk igen :-) )

Jocke

Såg vi samma match? Zlatan lyckas för en gång skull träffa bollen, Hansson snubblar och vips så är vi klara att gå vidare enligt en enig presskår. Men hallå, det räcker att motståndarna börjar skjuta, vad skall Isaksson göra då, tänk om Ljungberg fortsätter att bränna frilägen och den närmsta svensken står upp istället för att ramla samt att Zlatan och bästa kompisen Henke inte lyckas att träffa en av alla de chanser de hade? Vad gör vi då?
Vill förövrigt berömma den bästa svenska sportkrönikören Johan Esk!
Såg i en artikel i Svd idag att Marshallstiftelsen hade gjort en enkät där det visade sig att bara 20% av europeérna är positiva till Bushs politik, bara 36% anser att USA:s ledarroll är önskvärd. Endast 35% tror att relatitionera kommer att bli bättre när man byter president, oavsett om det blir McCain eller Obama. Thomas, varför tror du att det är så och vad säger amerikanarna själva om dessa resultat och vad tycker dom om europa. Märker ni något av detta när ni reser runt?

I´m so bored with the USA som strummer sjöng..

Thomas Nilsson

Va inte så negativ Jocke, vi vann ju!
Det är det som räknas.

Här är det inte mer än ca.30% som tycker att Bush gör ett bra jobb. Lägsta approval rating av en amerikansk president någonsin (sedan de började mäta det). Under våra resor har jag fått uppfattningen att väldigt många amerikaner är mycket ledsna/oroade/upprörda över att Bush har gjort USA så opoppulärt i resten av världen. Men till skillnad från den undersökning du nämner så verkar väldigt många här (inklusive ledarskribenter etc) tro att om Obama blir president så kommer han förbättra detta ganska omgående.

Jag har inte hört några reaktioner på den undersökningen du nämner, men så har jag ju varit i Bolivia i nästan en vecka.

Jag vet inte säkert varför Europerna inte tror mer på Obama än de gör. Kanske är de mer cyniskt lagda än amerikaner.

The comments to this entry are closed.