Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Robyn, ryssen och fotolabbet som Gud glömde | Main | Pontus Höök bloggar igen »

2008-08-06

Comments

Marta

Var ju och såg "The Boss" häromdagen och då körde han en grym version av Youngstown som alltid varit en personlig favorit.
En youtube-video med texten finns här: http://www.youtube.com/watch?v=fVXYzcb3r-w&feature=related

Han är inne på lite samma spår som du ;)

Tomas

Jättebra bildspel! Förmedlar verkligen en hopplös känsla som förmodligen är samma känsla som dom flesta personerna på bilderna känner...

Är precis så min uppfattning om USA är efter att ha bott där ett halvår. Det är som att det är allt eller inget, antingen lyckas man eller inte och går det illa är det ett oerhört tufft liv som väntar! Gillar USA väldigt mycket, det är ett fantastiskt land, men det är ändå svårt att bestämma sig vad man egentligen tycker eftersom det nästan bara är det som är bra med landet som man sett och upplevt.

Även om jag verkligen gillade att bo i USA så har jag samtidigt aldrig varit mer stolt över Sverige än jag var då!

Sånger från nedre botten

Bravo!

Thomas Nilsson

Ja Marta, jag ville ju egentligen använda Springsteens låt Youngstown i bildspelet men det kan man ju egentligen inte göra utan tillstånd.
Youngstown är den fattigaste staden i USA med under 100 000 invånare, det var därför vi valde den.

Tack Tomas. Ja USA är ett komplext land. Det är väl det som fascinerar antar jag. Men jag tycker verkligen synd om alla fattiga som finns här.
Folk som t.ex. har två heltids jobb men ändå har svårt att få pengarna att räcka till.

Tack Sånger!

Kenta

Det var ett bra bildspel, och som säger en hel del. Bra att VG också sätter den här verkligheten i fokus. Det här är bra journalistik. Måste kännas givande att jobba med ett sånt här reporatage.
Frågan är om någon av presidentkandidaterna också vill göra något åt de fattigas verklighet?

Elisabeth

Instämmer i alla bravo!
Det är viktigt att man försöker säga vad man tycker så ofta man kan. Även om nu inte presidenten on him self ser just detta bildspel, är det en viktig markör som kan väcka fler. USA är ju på många sätt glorifierat för många.
Men vi har även stor missär på andra håll, inte minst i Sverige. Men det kan ta andra uttryck och gälla andra saker, väl värda att slåss för också. Så "på't bara" och fortsätt på samma vis Thomas. Din insatts räknas!

Thomas Nilsson

Tack Kenta och Elisabeth.

Ja, det är mycket givande att göra den här typen av jobb och jag känner mig priviligierad att jobba för en tidning som vill ha den här typen av reportage och låter oss lägga ner tillräckligt med tid på det.

John Edwards, som ju var en av de som försökte bli demokraternas presidentkandidat, pratade mycket om fattigdom och det resulterade i att de andra kandidaterna också började göra det. Republikanernas kandiodat, John McCain, var faktiskt i Inez, Kentucky och höll tal i våras. Och för bara några dagar sedan var Obama i Youngstown. Men jag är cynisk nog att tro att det inte blir så mycket skillnad efter valet vem som än blir vald.

Stina

Jag ligger lite efter -- semestertider, men oj vilket bra bildspel. Konstigt nog fick det mig att sakna Ohio. Hur kunde det ske?

Mannan i början, han i Youngstown sa, "Nothing can come back to Youngstown like it used to be." Jag tror att väldigt många i de här typiska arbetarsamhällena sitter fast i det förflutna, i en vision om att jobba hårt, slita som far gjorde i fabriken och ta hem en go lön var 14:e dag. Tyvärr missade man någonstans i samhällsutvecklingen att tala om för de här människorna att arbetena inte kommer att se ut på det viset i all framtid. Det kommer inte att bli som det en gång var utan något nytt måste komma. För att vara redo krävs det dock utbildning och då kan man inte ha kring 60% som inte ens går ut high school.

Efter ett busstur mellan Kalmar och Västervik kan jag dock konstatera att det finns rätt risiga ställen i Sverige också. Jag får nog hålla ett öga på det ...

Thomas Nilsson

Hej Stina.
Tänk att jag kunde få dig att sakna Ohio :-)
...med ett reportage om fattigdom nevertheless.

Ja, nästan allt hänger på utbildningen, eller snarare bristen på.

Ser fram emot lite rapporter från Sverige på din blogg.

The comments to this entry are closed.