Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Working for the clampdown? | Main | Rullande graffiti »

2008-08-13

Comments

Robin Norlén

Det låter ju konstigt, men inte helt otroligt.

Jag jobbar på en liten lokaltidning där vi både fotar, skriver och redigerar, så jag har hållt på att göra samma misstag.
Tidningarna har ju ganska ofta frilagda bilder på ansikten och objekt i tidningen som kan ligga mitt i en text till exempel. Så det är ju fullt möjligt att redigeraren först har haft en frilagd bild som han sedan glömt bort.

Men i det här fallet ser bilden ut att passa in för bra för att det ska ha skett på det viset. Förutom färginställningar m.m så är ju passformen väldigt bra anpassad för stängslet, så jag vet inte om det verkligen kan vara så.
Men vad som annars ska ha kunna hänt vet jag inte.

Men ännu konstigare vore ju om de har gjort det avsiktligt. Vad skulle bilden kunna tjäna på det extra ansiktet?

Elisabeth

Men Robin,Jo, men visst kan bilden bli intressantare med en tydlig publikmänniska i bild också. Dessutom så glad och skrikande. Det ger ju fart till bilden.

Har däremot svårt att tro det hänt utan avsikt. Som du påpekar, den ligger ju väldigt perfekt.

Jakten på intressanta bilder... ?

Men visst är det fel om det varit medvetet. Ruskigt fel.

Thomas, du får gärna låta som Tage... tycker det är bra att belysa sånt här. Hoppas din lägenhet snart är färdigmålad, så att du slipper känna dig som i exil. :-) Tyvärr har jag inte hunnit med att surfa på ett par dagar, men har i alla fall läst ikapp mig nu. Ska bli spännande att läsa vilka stordåd du och Anders kan åstadkomma...

Thomas Nilsson

Vi slapp ju i alla fall standardsvaret: "någon hade lekt med bilden i datorn och sedan råkade vi publicera den bilden av misstag".

Men kan det finnas någon bildbehandlare på en dagstidning som på fullt allvar skulle försöka mannipulera en bild med klipp och klistra? Låter osannolikt i mina öron. Dessutom är ju exemplet här ovan inte så där jätteproffsigt gjort. Det inklippta ansiktet är ju mycket skarpare än resten av publiken dessutom är han väl en cyklist som segervrålar? Han har ju cykelhjälm på sig. Kan väl inte vara så vanligt att man har det i publiken?

Kanske är det som du säger Robin, en friläggning som gått snett. Jag vet själv inte så mycket om hur detta går till.

Elisabeth, lägenheten är färdigmålad, men du lägger ju ribban väldigt högt med uttrycket "stordåd". Men jag ska göra mitt bästa, det är allt jag kan lova :-)

Elisabeth

Sorry, det var inte meningen att lägga in en så hög värdering av ordet "stordåd"... :-/

Thomas Nilsson

Det är lugnt Elisabeth.
Det är nog jag själv som ställer högst krav på mig.
(lite klyschigt sagt, jag vet, men antagligen sant)

The comments to this entry are closed.