Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Meghan McCain | Main | The writing is on the wall »

2008-10-19

Comments

Marta

Jag håller med dig, det slitna New York har en enorm charm. Risiga t-banor, hus som förfaller och sopor till höger och vänster kan vid en första anblick verka enbart smutsigt och fult men får man bara vara här ett tag lär man sig uppskatta det på nåt konstigt vis.
Kan man sakna sopor på gatan när man ger sig av? Kanske.

Thomas Nilsson

Precis!
Ja, du kommer nog att sakna det :-)
Såg nu att du skrev om risiga Manhattan på er blogg nyligen också.
När är det din lyxtillvaro tar slut?

Marta

Den 5:e november landar vi på Arlanda. 10:e november gör jag min första arbetsdag på bra länge. Du fixade ju iofs en dags jobb åt mig så helt arbetsfri har jag ju inte varit :)

Anders Sparring

Att döma av den där rostiga balken krävs det mer än lite måleriarbeten på Spring Street. Jag skulle inte gå ner där igen om jag vore du.

Kenta

Märkligt vad man kan attraheras av förfall. Tur att det är så bara när det kommer till fotografi. :-) På bild kan ju förfall vara bildskönt.
Och ja, jag fotograferar Slussen oxå. :-)

Thomas Nilsson

Marta, ni flyr landet lagom till valet alltså! ..och November är kanske inte den bästa månaden att återanpassa sig till Sverige. Men, men "man får sänka sig med ett eller annat helrör" som Lundell sjöng.

Anders, jag kanske det behövs lite silvertejp också :-)

Ja Kenta, det är väl så att förfall blir ganska bra på bild. Men jag gillar att bara vara i det också. Kameran är ett alibi. Passa på att plåta Slussen så mycket som möjligt innan de bygger nytt!

The comments to this entry are closed.