Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« West Virginia: Kol och knark | Main | Reklam från förr i Dallas »

2008-10-25

Comments

Linda

Vad använder du för kamera och objektiv?

Thomas Nilsson

Hej Linda!
Jag har två stycken Canon Eos 5D. De objektiv jag just nu använder mest är en 24mm f1,4, en 24-70 mm zoom f2,8 och en 70-200 mm zoom f2,8.

Gunilla

Michelle Obama är toppen! Jag tror hon blir en perfekt First Lady i Svarta huset (som det stod på en tröja som såldes på gatan här i Harlem när Barack talade här i december i fjol).

Men en som också är en riktigt bra talare, om än inte i Michelle-klass, är faktiskt Baracks syster. Jag såg henne introducera sin storebror på det valmöte i New York där han och Hillary framträdde tillsammans i somras. Henne borde de använda oftare i kampanjen!

Victor Jaccopucci

Thomas, är det antiskak på den stora zoomen? Blev lite förvånad att du "bara" hade 200mm som största zoom, av de du vanligen använder.

Ska själv köpa nytt objektiv, telezoom, men har inte riktigt bestämt mig för vilket än.

Vet att du inte är så intresserad av att skriva t ex vilka inställningar du använder till olika bilder och så, men det skulle vara intressant att veta lite mer om din utrustning och sånt. Bara ett litet inlägg kanske? :)

Thomas Nilsson

Hej Gunilla!
Jag såg systern på convention i Denver och tyckte hon var bra. Hörde dock en del som menade att hon var för laid back (Hawaii style).
Hoppas att du köpte en T-Shirt :-)

Victor, jag borde ha tagit med 400mm f4 på listan också. Har med mig den på all valbevakning och använder den en hel del. Mest för att man måste pga avstånd. Vill helst komma så nära som möjligt så jag slipper det. Har även en 300 mm f2,8 men den är lite halvtrasig så använder den inte så ofta nuförtiden.

Andra objektiv jag har men inte använder lika ofta är 16-35 mm, 50 mm, och 85 mm. Återkommer kanske till ämnet :-)

The comments to this entry are closed.