Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Första dam? | Main | Regn på Barry…och Stefan »

2008-10-27

Comments

eva b

Tror det är tanken på en svunnen tid, som tilltalar oss! Platser och miljöer som får fantasin att skena i väg... Se bara alla dessa foto böcker som blivit så populära här hemma sista åren med bilder från just "övergivna miljöer". De har nå't gemensamt! Även om jag har svårt att uttrycka vad.

Fred

Är själv ett stort fan av reklam målad direkt på vägg, har fått för mig att det är lite halvvanligt i spanien också, hursomhelst, när jag var i NY så träffade jag på några arkitektlärare på en bar (var annars) som berättade att i Tribeca så har man renoverat gamla nedgågna fastigheter och sen målat dit "gammal" reklam för det gillar folk. Har du hört ngt om det? Fina bilder förresten.

Thomas Nilsson

Jo, det stämmer nog vad du skriver Eva. Det är fascinerande att fantisera sig tillbaka till en tid man själv inte var med om.

Tack Fred!
Har inte hört om det fenomen du beskriver man kan mycket väl tänka mig att det förekommer. Speciellt i Tribeca som ju är ett av de trendigare kvarteren i NY.

The comments to this entry are closed.