Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Tom stad | Main | Herr Gårman »

2008-11-29

Comments

princexswe

Härligt att ha dig tillbaka. Gillar din blogg. Och så är det ju så skönt när du lägger ut NYC-bilder. Läste Snö av Orhan Pamuk för ett tag sen och jag håller med dig, han har ett härligt språk som får en att vara närvarande där bokens handling utspelar sig.

Anna

Jag dröjde också med att läsa Stieg Larsson. Blir ofta misstänksam när något blir så uppsnackat. "SÅ bra kan det inte vara." Men jag tyckte att böckerna höll, trots höga förväntningar. Jag gillade Kungen av Kungsan-grejen, lite fiktion är väl ändå mediebilden av Roberto även utan Larssons skildring så... Framför allt så tycker jag om när författarens entusiasm lyser igenom. Passar på att slå ett slag för Arne Dahl som med fördel läses i turordning.
"Mitt första liv" är en absolut favorit. Den snaste, "Sista boken från Finistère", har samma förmåga att dra med läsaren i det känsloläge hon väljer att försätta oss i.

Thomas Nilsson

Tack princexswe!
Fler New York-bilder kommer.

Ja Anna, du har rätt i att författarens entusiasm lyser igenom och som sagt jag tycker inte de är dåliga men hypen har ju, som du påpekar, varit ganska stor. Jag gillar Arne Dahl! Och ska se till att skaffa Bodil Malmstens nya när jag besöker Sverige nästa gång.

Niclas

Skönt med semester! Vilken bok gillade du mest och vilken rekommenderar du?

Thomas Nilsson

Hej Niclas!
Ja, semestern var skön!

Jag rekommenderar alla fyra böcker.
Vill du ha spänning är det ju Stieg Larsson som gäller.

Bodil Malmsten är ju också bra och lite kul att den delvis utspelar sig i Vällingby.

The comments to this entry are closed.