Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Köttbullar, Kalkon och Kodakchrome | Main | Böcker lästa på stranden »

2008-11-27

Comments

Anna

Ha ha, det är alltid lika omskakande att drabbas av andras tvärstängda helgdagar. När allt är stängt, inget finns att göra, inget finns att äta, och ingen ingen ingen bryr sig om utlänningen ifråga och dennes väl tilltagna resebudget. Jag själv har frågande cyklat på tomma gator i kinesiska städer under mer än en kinesisk nyårshelg. Antar att midsommardagen är en dag som kan överrumpla besökare i Sverige med sin totala stillhet.

Linda

Har verkligen saknat ditt bloggande. Gissa vem som blev glad när jag fick se att du skrivit ett flertal inlägg här. Skönt med semester vill också åka. Här i Sverige är det rusk väder. Vi har haft snö men den är borta redan. Vi har ungefär lika kallt som i New York. Längtar till April då kommer jag :) längtar..

Thomas Nilsson

Ja Anna, Stockholm en midsommarafton är ju ganska folktomt.
I like!

Tack Linda!
Semester är bra. Fast den går alltid för fort.
New York i April är bra.
Men kan vara både sommarvarmt eller vinterkallt så packa noga :-)

Elisabeth

Ännu mer stilla är det nog på julafton... klockan 15.00. :-)
Körde en gång från Oslo ner mot Trollhättan på julafton. Efter svenska gränsen, ju närmare klockan blev 15.00 blev vägen ensligare och ensligare.
Jag tänkte att om jag skulle få ett närgånget möte med en älg, så skulle nog ingen, och då menar jag INGEN, kunna hjälpa mig... Jo, efter 16.00...
Har åkt sträckan många gånger, alltid trafik, så detta blev som i en fiction-film....

Thomas Nilsson

Kanske älgarna också tittar på Kalle Anka?
Då är det ju ingen fara :-)

Men allvarligt talat, styrs julaftons schema forfarande av Kalle Anka? Är inte vår generation dödligt trötta på Tjuren Ferdinans blommor, Lady och Lufsens spaghetti och Kalles misslyckande som naturfotograf?

Och ungarna idag kan ju få fram vilken tecknad film de vill när som helst på sina iPhones och datorer så dom borde ju vara helt frågande till denna bisarra tradition.

No?

Elisabeth

Nja, jo...
Detta var ju ett tag sedan, typ 1996.
Sen kom ju barnen, och då är man tusan inte borta på julen! *skratt*
Men faktiskt, på julafton bänkar sig hela familjen (utom jag som lagar mat) framför TV:n kl. 15.00. Även om jag jobbar, är det aldrig något jobb vid den tiden. Såvida det inte skulle börja brinna eller så, men det har jag klarat mig från när jag jobbat julen.
Men Jo, jag tror faktsikt det fortfarande existerar, den där totala ödsligheten ute vid kalle-tiden. I vart fall här på landsbygden.

Kanske någon i stan har en annan upplevelse?

Thomas Nilsson

Jag fick ett jobb en julafton på den tiden jag bodde i Stockholm. Det var en närbutik i en förort som blivit rånad just under den timmen som Kalle Anka var på TV. Rånarna kalkylerade väl med att de skulle kunna fly ganska ostört.

The comments to this entry are closed.