Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Fjällnäs – bättre än Hawaii! | Main | En gåta »

2009-01-11

Comments

princexswe

Det är ju pinsamt att det ser ut så i ett s.k. rikt land. I Norge är det likadant. Jag kommer därifrån och är då lite mer uppdaterad på Norge än de flesta. Har en fot i varje läger. Tack vare att jag bott i Sverige så länge så kan jag se Norge från samma vinkel som utomstående. Och norrmännen gör samma sak som USA. Man slår sig för bröstet och skryter med hur rika man är, ett av världens rikaste. Samtidigt som man kan se förfallet, jag kommer från Oslo och ser eländet ofta. Samtidigt som dom är så rika ska det sparas på allt. Gamla, sjuka, skolor mm. Jag förstår att folk blir iriterade på regeringen. Man kanske inte behöver sätta sprätt på pengarna genom att folk får för mycket att spendera med risk för inflation. Men man kan åtminstone se till att man har en huvudstad som är presentabel för ett rikt land och inte det ghetto man möter när man landar på Centralstationen i Oslo. Se också till att de gamla har det lite bättre, likaså skolorna. Dom har råd till det utan risk för inflation. Norge är som Farbror Johakim, man sitter på pengahögen och törs inte använda dom. Nu blev det ett riktigt lång kommentar :-) Eva

Thomas Nilsson

Långa kommentarer är ok.
Fast svaren kanske inte blir lika långa :-)
Det jag har reagerat över i Norge är hur många tiggare det är på gatorna i centrala Oslo.

Rabbi von Sydow

Fotade av Östermalmstorg idag. Ser inte mycket bättre ut ;-)

...i know, är bara för nån vecka - dom renoverar eller vad det heter.

Eva

Hej igen Thomas!
Ja det är mycket tiggare i Oslo, men det beror för det mesta inte på "fattignorge". Det är otroligt organiserat. Det stora flertalet kommer från fd Östeuropa. Stora ligor. Man kan i många fall betrakta det som människohandel, särskilt när barn är involverade. Sen är det hororna, de flesta från Afrika. De är väldigt agressiva i sin "försäljning". Karlar får inte gå ifred även fast dom är i sällskap med fruar eller flickvänner. Detta är ett stort problem i Oslo, men inget görs åt det. Nu har det visserligen kommit en ny lag, precis som i Sverige att det är förbjudet att köpa sex, men vi får väl se vad det blir för resultat. Det är för mesigt när det gäller att ta tag i problemen. Poliserna bara går förbi knarlangarna på gatan t.ex utan att göra något. Dom säger att det inte finns nåt dom kan göra. Vad är då meningen med lagarna? Oj, oj, nu blev det ett långt inlägg igen. Eva

Thomas Nilsson

Ja, jag har sett det där. Det är ju ändå anmärkningsvärt hur mycket mer sånt det är i Oslo jämfört med Stockholm. I alla fall synligare där. Allt detta sker ju mitt i Oslo på Karl Johan och närliggande kvarter. Vill man så kan man ju såklart göra något.

Thomas Nilsson

...och kul uppföljning på din blogg Rabbi. Men trust me, Stockholms tunnelbana ligger efter när det kommer till förfall :-)

The comments to this entry are closed.