Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« POYI: Live jury / What the f..ck | Main | En fåtölj »

2009-02-24

Comments

Jonas Peterson

Gott så.

Anna

Underskatta inte den här typen av inlägg. Jag gillar dom. Och jag känner igen mig efter att ha rest samma sträcka med tåg flera gånger själv.

Lars

Håller med dig om din syn på monarkin som statsskick. Det är inte bara ‘mossigt’ utan fullständigt odemokratiskt också. Jag har faktiskt fått denna fråga och motfråga åtskilliga gånger här i USA; "Do you have a President in Sweden?", "No we have a king", "But are you a democracy?"

Första gångerna blev jag lite konfunderad och tyckte att frågorna var komiska, speciellt motfrågan men sedan så insåg jag ju hur konstigt detta måste vara ur Amerikanska ögon. Vi väljer inte vår statschef som man gör i USA. Han (eller hon) sitter på livstid och sedan tar deras barn över.

Min förhoppning står dock i att kungahuset skall bli så 'vanligt' och 'av folket' som du säger att det avskaffar sig självt för om det inte är något 'speciellt' med de kungliga utan att de är som 'du och jag', då framstår det ju som ännu mera orimligt att de skall få sitta som odemokratiska statschefer, på livstid och låta sina barn ta över.

Det här blev en så lång kommentar att jag måste posta det på min egen blogg också.

Elisabeth

Intresseklubben har noterat!
*ler*
Det visar ju bara på att du är mänsklig, och inte alltid varje dag kan spruta litterära mästerverk omkring dig på din blogg... :-)

Men kostar inte presidenterna någonting när de avgår? Har de inte någon form av livslång pension från president-posten?
För om det är så, så kan det ju bli rätt dyrt med tiden...


Kenneth D Storrusten

Inte såå tokig bild då... Du får kika på mina och skaffa dig självförtroende :)
För övrigt så köpte jag själv ett par väldigt oväntade skor i Berlin för en vecka sen. Ljusblå Addidas med snygga ränder som bildade ett kryss på baksidan. Fånigt va!

/Kekke

RHUL

Man blir lätt filosofisk på tåg. Jag funderar på att köpa ett tiotal biljetter fram och tillbaka GBG-STHLM på X2000 och skriva mitt ex-jobb på en dag.

Trevligt skrivet var det i alla fall.

Thomas Nilsson

Tack Jonas!

Tack Anna. Ska kanske inte underskatta dem då :-)

Håller med dig 100% Lars!

Vet inte om det direkt är några litterära mästerverk här Elisabeth.
Men gör mitt bästa :-)
Angående kung v/s president så är det inte frågan om kostnaden som jag fokuserar på. Mer det odemokratiska. Men jag tror inte de Europeiska länderna som inte har kungahus betalar lön till sina gamla statschefer resten av deras liv.

Tack Kekke! Dina bilder är fina på sitt sätt ;-)
Dina nya skor låter supercoola!

Tack RHUL. Ja, det är sant att man blir filosofisk på tåg av någon anledning. Din idé om att skriva på tåget låter kanon. Lycka till :-)


Eva

Jag tycker det var ett jätteskönt inlägg. Lite "Sakta vi går genom stan"-känsla över det. Och den där soppan lät ju fantastiskt god. Jag förstår att det var svårt att låta bli ;-). Amerikanarna är fena på att göra god mat. Men tyvärr är den ju oftast lite för fet. En vecka funkar bra men sen gär det över styr. Eva

Thomas Nilsson

Tack Eva!
En hedrande jämförelse.
Ja, de gör god mat här. Men om en vecka är för mycket vad är då tolv år? Tänk vad smal jag hade varit om jag hade bott kvar i Sverige :-)

The comments to this entry are closed.