Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Guantanamo Bay | Main | Alla dessa dagar - del 5 »

2009-03-18

Comments

Daniel Ernstson

Fantastiskt vacker bild!

Thomas Nilsson

Tack Daniel!
En dramatisk himmel hjälper onekligen :-)

Gunvi

Hallå! Läser nääästan dagligen bloggen och gillar den både för dina bilder och dina träffsäkra kommentarer om det mesta i världen. Tänkte tipsa dig med en länk eftersom jag var på en otrolig föreläsning häromdagen. Pelle som höll den har också skrivit en bok som jag just ska beställa. Fick av ngn anledning för mig att det kunde va intressant även för dig. Ha det! Gunvi

Gunvi

Ville hålla dig på halster. För jag glömde ju inte länken! www.pellesandstrak.com

Thomas Nilsson

Hej Gunvi!
Kul att se dig här och tack för snälla ord om mitt bloggande :-)
Tack för tipset.
Kollade in länken och han verkar ju verkligen vara en intressant person.

Peter Westlund

Tragiskt med tidningar som funnits hur länge som helst. Jag kikade på de länkar till de tidningar som försvunnit i pappersform och det var inte kul att se alla de drabbade journalister, fotografer osv. som blivit av med sina jobb.
Det är en djup lågkonjunktur som USA och många andra länder befinner sig i. Många vill ha sin papperstidning vid frukosten osv. det finns ett behov.

Jag såg ett inslag i svenskt tv tror det vara regionala nyheter från Värmland och där fick man se hur många papperstidningar har problem att finna lönsamhet.

I den lilla stad jag bor i Mariestad finns Mariestadstidningen (Lusadräparn´) jag har själv startat en WebbTidning för ca. 5v. sedan www.mariestad.nu jag har ingen journalistik utbildning men ser det som ett komplement till mitt fotograferande och hoppas att annonsering skall ge mig intäkter att överleva som fotograf i en småstad.

Det finns en motsvarighet i Lidköping som funnit i ca 5år och den går jättebra med massor av annonsörer och många läsare. Min nystartade tidning har ett stadigt stigande av antal läsare.
Jag ser min webbtidning som ett komplement till papperstidningen i vår stad, helårs prenum. kostar ca. 1600kr och många unga har inte råd med det men vill läsa om vad som händer i vår närhet ändå. Men efter att läst om The Rocky mountain New bl.a. så känns det inte så kul. Kanske är det framtiden och papperstidningen upphör att existera? Jag tror dock inte det folk vill ha ngt fysiskt i händerna och läsa om vad som har hänt.

Ang. din blogg så kikar jag på den varje dag och det är motiverande och inspirerande att se bilder och läsa, fortätt i samma anda, underbart.

Mvh Peter Westlund

Thomas Nilsson

Hej Peter!

Tack för intresant kommentar. Var inne på din webb tidning och tittade.
Ser bra ut! Tror att det kan vara en bra idé. Hoppas att det går att få ekonomi i det.

Papperstidningar kommer nog att finnas kvar inom en överskådlig tid. Men på lång sikt tror jag nog att de dagliga papperstidningarna kommer att försvinna. Det kommer en helt ny generation som är uppväxta med internet, dataspel etc som är vana att titta på en skärm istället för ett papper.

En gruppa av journalisterna som jobbade på Rocky Mountain News håller nu på att försöka starta upp tidningen som en nättidning. Dom säger att de startar den om de kan få 50 000 prenumeranter som betalar 4,95 dollar i månaden. I mina öron låter lite tvekksamt om de kan lyckas med detta. Läs mer här: http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5jUKFN5dgQ9zftjAOZ8ajWiedUkPgD96VC4080

Läste en intresant artikel i Time om dagstidningarna framtid. Skribenten menade att man måste hitta ett sätt där man tar betalt en liten summa per artikel istället för prenumerationer på flera månader eller år. Typ iTunes. Man köper en artikel för 50 cent etc. Och att man skulle ha något slags enkelt betalsätt. Typ att man förhandsköper "internet valuta" som går att använda på olika sajter. Problemet är ju dock att så mycket på internet har hittills varit gratis och frågan är om folk är beredda att börja betala.

The comments to this entry are closed.