Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Alla dessa dagar - del 5 | Main | Alla dessa dagar - del 6 »

2009-03-20

Comments

Larry

Kul när Bruce sa "All I can say is, you have done well, grasshopper" - nog ett stolt ögonblick för Jon.

Thomas Nilsson

Så det var det han sa. Uppfattade inte sista ordet i den meningen. Är grasshopper något uttryck jag borde känna till? Typ New Jersey-bor som flyttar till New York eller...??

Larry

Thomas, jag frågade en mig närasittande och närstående amerikanska vad det betydde, för det kändes så bekant. Det kommer som alltid från amerikanska filmer/TV.

I detta fall ett Kung-Fu uttryck tex från Karate Kid eller en TV-serie. En lärare, Sensei, talar respektfullt till en framgångsrik elev, grasshopper.

Alltså stor respekt från båda sidor med olika ålder.

Stämningsfullt!

Thomas Nilsson

Ok.
Thanks for info.
Varje dag lär man sig något nytt :-)


Anders G

Det er fra Kung Fu-serien på amerikansk tv på tidlig søttitall med David Carradine og Keye Luke. De viste den aldri på NRK, men kanskje på ettan i Sverige? Norge var enda mer av en sovjetisk vasallstat enn Sverige. Vi fikk jo faen ikke se Scooby Doo en gang.
Ellers vil jeg gjerne ha protokollført at jeg også så Obama og Bruce i Cleveland den kvelden. Det er kanskje det jeg husker aller best fra valgkampen. Jeg står på bildet helt bakerst til høyre.

Thomas Nilsson

Vem annars skulle veta om en referens till en obskyr TV-serie från tidigt 70-tal än Anders Giæver?
Tack för info Anders! :-)

The comments to this entry are closed.