Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Santa Monica | Main | Montana »

2009-05-05

Comments

Eva

Hej Thomas!
Grattis till din 50'e stat. Det käns antagligen ganska tillfredställande att ha fått med alla. Det finns ju amerikanare som knappt har varit utanför sin egen stat. Jag har släktingar i norra Minnesota som ser det som en stor utflykt att åka ner till Minneapolis/StPaul. Några av dom har visserligen besökt sina rötter i Norge. Men USA verkar för dom vara ett oupptäckt område. Ha det så bra i potatis-staten ;-) Eva

Johan

Grattis!

Själv ser jag fram emot att, om två veckor, bocka av stat no.1. =)

Christer Höglund

Du kan ta upp kampen när du kommer hem till Sverige, jag har varit i landets alla kommuner, det är något att bita i ;-)
mvh
Christer Höglund

Lena

Grattis, det är inte illa. Har du någon favoritdelstat? Jag skulle gärna se lite mer av USA än vad jag gjort. Ett besök i NY, med en dagstur till Washington DC är allt jag hittills klarat av men det blir förhoppningsvis fler besök.

Jens L

Grattis! Nu är det väl dags att ta fram favoritbilden från varje stat?

Malin D

"Vad ska jag nu se fram emot?"

Pensionen?

/Malin

Victor Jaccopucci

Grattis :)
Jag har bara plöjt igenom 11 stater + D.C. än så länge.

Än en gång är du med på foto.feber.se btw.
http://foto.feber.se/arttest/156104/

Per Georg

Kim har varit märkligt tyst, kan man notera. Han sitter förmodligen och försöker komma på nån ny regel som säger att man måste sova minst fem nätter på samma ställa för att kunna säga att man varit där...
Grattis, säger jag. Själv vet jag att jag flugit ÖVER Idaho och räknar numer så.

Thomas Nilsson

Tack ni!
Återkommer.
Sen natt på mitt Super 8 motel rum och frukost klockan sex i morgonbitti.

Lars

Grattis Thomas. Jag har några fler stater kvar, ca 40 tror jag :-)

Vore kul att veta vad du gjorde när du var i Arkansas?

Lars

Kim

Grattis Thomas, eller skal jeg si kondolerer? Du var jo lenge i tvil om det var dette du virkelig ville. Nå er det vel bare å dra hjem til Sverige?
Og jeg har ikke tenkt å finne på noen ny regel, men jeg synes Anders har vært mistenkelig selektiv i sine stater, det å ta Hawaii, Alaska og Idaho først lukter av svindel. Så mye nybegynnerflaks skal det ikke være mulig å ha. Jeg tror det er et komplott på gang her.

Thomas Nilsson

Ja Eva, jag måste erkänna att det känns ganska tillfredsställande. Men som jag skriver så var det också ganska kul att ha en stat kvar att se fram emot. Hade bestämt mig för att inte aktivt söka mig dit utan låta det komma när det väl blev något jobb där.

Tack Johan. Jag är faktiskt lite avundsjuk på dig som har ditt första besök till USA framför dig. Intrycken är alltid starkast första gången. Fast det får ju fler dimensioner med erfarenhet.

Alla kommuner! Imponerande Christer. Jag tror nog att det blir svårt för mig. I alla fall så länge jag bor här i USA. Annars tänkte jag kanske försöka öka på listan med antal länder.

Hej Lena! Svårt att säga favoritstat faktiskt. Gillar variationen. Men om jag var tvungen blir det New York :-) Kalifornien är också i toppen. Och Montana är väldigt fint. Liksom Colorado. Men alla stater har något som är unikt för dem.

Ja Jens, det är något jag borde göra. Men vissa stater måste jag nog åka tillbaka till i så fall då jag kanske bara har gjort något nyhetsjobb där och inte tagit några "egna" bilder. Maine är en sådan stat. De flesta stater har jag dock hyfsade bilder ifrån.

Tack Malin. Nu känns det genast bättre...

11 stater är en bra början Victor, du är ju fortfarande ung :-)
Och tack för tipset om fotofeber.

Flugit över??
Där går väl ändå någon slags gräns Per Georg? ;-)

Tack Lars. Vi var i Arkansas för 2-3 år sedan och gjorde ett reportage om övervikt och om att det satsades på att få folk i delstaten att äta bättre och motionera mera. Bland annat intervjuade vi dåvarande guvernören Mike Huckabee som förespråkade detta och som ju själv har gått ner ganska mycket i vikt. Vi var också i en skolbespisning.

Ja, det är frågan Kim :-) Men känns trots allt ganska bra. Anders har läst din kommentar och sitter nu i Brooklyn och jobbar hårt på sitt svar!!

PS. Och jag vill poängtera att jag på bilden har (stora) objektiv i fickorna på jackan. Bara så att ni vet....


Anders

Jeg har tilbrakt de siste dagene i The War Room i Douglass Street for å pønske ut et svar til Kim, uten å lykkes, og har nå bestemt at jeg heller skal bruke energien på å finne ut hvordan jeg kan komme meg til Alabama, Arkansas, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Nebraska, New Mexico, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Vermont og Wisconsin mens nybegynnerflaksen ennå varer.

Thomas Nilsson

Touché!

:-)


The comments to this entry are closed.