Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Sommar i Island | Main | Slutrapport Island »

2010-04-25

Comments

Gunilla Kinn

Hihi, noterar att du kallar AG "din reporter"... ;-) Då måste han få säga att du är "hans fotograf"!

Lilla Blå

Att läsa om ditt liv är ibland litegrann som att läsa en serietidning. Lite overkligt sådär, men sjujävla charmigt.
Glad för din blogg, du.

fr.martinsen

Jeg har kjørt strekningen Reykjavik-Akureyri, husker spesielt et lite parti tett-i-tett med mose på steinene og så fjøsene med sterke farger på bølgeblikktakene. Vi hadde gammel Bjørk på bilstereoen, denne f.eks http://www.youtube.com/results?search_query=Bj%C3%B6rk+ruby+baby&aq=f og andre fra Gling-Glo-plata.

Anna

Vilken vacker vinterbild! Heja snövintrar! (Säger hon fast det ju är finfint med nyvaken vår också). Jag försöker få min islänningsbekanting att ta mig med på en Islandrunttripp. Ska intensifiera mitt tjatande!

Thomas Nilsson

Självklart får han det Gunilla! :-)
Jag har aldrig stört mig på att reportrar säger det, men jag säger ju då även "min reporter" som du ser. Men jag har förstått att en del fotografer inte gillar det. Jag ser det mest som ett kortare sätt att säga "fotografen som jag jobbar med".

Tack Lilla Blå!
Glad att du läser min blogg.
Ord som värmer från en som är så bra med ord som du.
...och vem vill inte vara en seriefigur? :-)

Ja fr.martinsen, Bjørk är såklart det perfekta soundtracket till den karga men samtidigt spektakulära naturen på Island.

Tack Anna!
Tjata mer!
Är helt klart värt det.

Gunilla Kinn

Aha, då har vi samma inställning till uttrycket. Jag har också sett det som det smidigaste alternativet rent språkligt, inte som något uttryck för ägande. ;-)
En väninna som fick höra om denna fotograf-hangup (som jag faktiskt trodde att du hade, sorry! men vet nu vem jag blandat ihop dig med) påpekade att det inte är konstigare än att man säger "min kompis".

Thomas Nilsson

Ja Gunilla, så tycker jag med :-)

The comments to this entry are closed.