Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« En utsträckt hand | Main | Vulkanutbrott i Island »

2010-04-15

Comments

Gunn White

Snakk om øyenkontakt! :-)
Vår statsminister har opprettet kontor på hotellet i NEW YORK.
Ingen fly i norsk luftrom nå. pga. lava fra vulkanutbruddet på Island.
Så kanskje får du tatt enda flere bilder for VG.
Interessant. Også å lese om omstendighetene rundt selve foto oppdragene.
GOD HELG!

Lotta

Hej!
Mycket bättre att visa bilderna så här! Fortsätt gärna så! Gillar det! :)

Kekke

Bättre med denna typ av bildvisning. Snygg tvåa. Färg och komposition jobbar tajt tillsammans få ett ganska ovanligt sätt.

Susanne

Jag tycker om ditt gamla sätt bäst eftersom jag uppskattar att få en omedelbar bildöversikt utan en massa vidareklickningar. Jag upplever att bilderna var för sig talar till mig tydligare än de gör vid denna typ av bildvisning då jag (tyvärr)tenderar att bläddra igenom bilderna snabbare. Dessutom tycker jag om att se bilderna i texten, om än i thumbnailformat. Tycker det tillför känsla och något rent estetiskt...men om nu majoriteten vill se dina bilder på detta sätt så är jag säker på att jag kommer att vänja mig vid detta förr eller senare! ;)

Hur resonerar du kring detta?

By the way, håller med Kekke om att bild nr 2 är ett riktigt litet mästerverk! :) På alla sätt, och inte minst för att det är en grymt bra bild på Stoltenberg! Kan inte låta bli att både njuta av teknik, komposition och färg här samtidigt som jag ler stort när blicken fastnar på Stoltenberg... :)

Örjan

Bäst är det när du bäddar in bilderna i bloggposten. När du hade dem i thumbnail förut så jag som van flik-öppnare trycker gärna upp alla bilder på en gång och låter de ladda istället för att klicka på en bild i taget. Problemet var då att dina thumbnail ändrade om storleken på mitt Firefox-fönster till bildstorleken. Otroligt irriterande.

MrBanton

Jag gillar tummar bäst! Då ser man direkt om det är något att spana in.
Någon borde tipsa reinfeldt om gul kostym, gul skjorta och blå slipps till nästa "gubb" möte!

Thomas Nilsson

Tack Gunn. Det blev aldrig någon fotografering för mig av Stoltenberg i NY men bilden som hans informatörer skickade ut med honom och sin nyinköpta iPad fick ju däremot väldigt mycket uppmärksamhete världen över. Och sen blev det ju Island för mig.

Tack ni andra för vänliga ord om mina bilder och åsikter om bildvisningsmetod.

Jag tycker som du Susanne, att tumnaglarna tillför något estetiskt till bloggposten.Och som du och MrBarton skriver, det ger en bra översikt snabbt. Så egentligen föredrar jag det. Men fördelen med album är ju att man kan få med bildtexter (visserligen utan å,ä och ö). Om jag har tid och det är många bilder ska jag försöka gör både och. Och om det bara är två tre bilder så kör jag nog på med bara tummnaglar.

The comments to this entry are closed.