Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« En hyllning till Frontier Coffee Shop | Main | Valdag i Sverige »

2010-09-18

Comments

Carl Ander

Riktigt bra Thomas! Ljudbildspelet var kanon, inte några dussinbilder här inte. Kan ju lätt bli så annars när många rutor ska med. Härligt med ett genomarbetat reportage, kändes som om det var det i alla fall. Och hoppas nu att de får ut arbetarna hyfsat välbehållna.

Vet du någonting om hur det kommer vara för arbetarna efter den här händelsen? Hur länge efter att de räddats som de kommer vara i behov av vård tänker jag på främst. Kommer de kunna arbeta över huvudtaget? Och har de arbetena kvar? Kanske vore en uppföljning en intressant idé!

mvh Carl Ander (han som inte kommenterat här på allt för länge men som nu tagit sig i kragen)

Thomas Nilsson

Tack Carl för beröm!
Kul att höra.
...och kul att se dig här igen.

Det är relevanta frågor du ställer. Har egentligen inga svar ännu.
Jag vet att de pratat om att de måste ha ögonbindlar på gruvarbetarna när de kommer upp då de inte sett dagsljus på flera månader.

Säkert kommer de att behöva en hel del psykiatrisk terapi (något de får redan i dag). Angående jobben så tror jag inte det gruvföretaget de jobbade för kommer att få fortsätta verka. De hade brutit mot många säkerhets bestämmelser genom åren och var enligt vad jag har förstått avstängda från att bedriva gruvverksamhet, något som de tydligen ignorerade.

Men dessa gruvarbetar kommer nog bli nationalhjältar när de kommer upp igen och en och annan "book deal" kommer nog att skrivas under.

Larry

Minns när jag först hörde om olyckan på BBC - ville bara vända om i sängen och försöka sova. Helvetet på jorden fast med tidsfördröjning, typ till Jul.


Sen hörde man om att all tillgänglig teknik rusades dit och ditt reportage visar ju på en optimimism typ den när ett halvdussin Stockholmare kom upp ur nåt tunnelbygge på 60 eller 70 talet i direktsändning.


När jag hörde at de kunde skicka ner mat o dryck samt projections TV för nån match i fotboll som Chile dessutom förlorade så lärde man sig nåt om mänsklighetens prioriteter.

Hoppas att de nu skickas upp, en och en utan skador och låt oss sen lägga ner alla rymdprogram som innefattar människor. Alla andra farkoster är OK. Helst en per vecka om de inte är för dyra.

Underbart reportage!

Thomas Nilsson

Ja Larry, fruktansvärt!
Men nu verkar det ju som att de kanske kan komma upp "redan" i oktober.
Men det är ju länge nog.
På tal om rymdfarkoster så har ju NASA skickat ner några experter på isolation till gruvan i Chile.

Och tack för beröm!

Camilla

Jättefint reportage Thomas!
(Som vanligt)

Och äntligen är räddningsaktionen i gång!

Hälsningar
Camilla

Thomas Nilsson

Tack Camilla!
Kul att se dig här igen.

Ja, som tur var så fick de ju upp dem tidigare än först beräknat. Det pratades ju om slutet av december när vi var där.

The comments to this entry are closed.