Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Nog nu! | Main | Tillbaka till framtiden: Big Audio Dynamite »

2011-04-17

Comments

Linnea

Ja, det är faktiskt med viss sorg och besvikelse man ser den här förändringen. Även om också jag handlar på nätet - både böcker och skivor. Men jag hade sett fram emot att tillbringa några timmar på virgin i somras i New York och vi letade och letade och alla stora butiker var utbytta mot ännu en klädbutik... och de små vinylbutikerna tilltalade oss inte denna gång. Men det är verkligen synd, jag älskar stora bokhandlar som har allt - där man kan bläddra och känna.

helene

Visst är det sorgligt - rentav bedrövligt - när skiv- och bokhandlar försvinner ur den fysiska stadsmiljön. Fasta bokpriser hade kanske kunnat rädda oss från denna kulturella utarmning?

Susanne

Är Borders i Madison Square Garden kvar? Hängt där en hel del vid alla mina NY-besök. Jag gillar Borders. Människor med kaffemuggar och böcker i händerna vart man än tittar. Sånt inspirerar en kuf som mig... ;-)

Thomas Nilsson

Ja Linnea. Kan bara hålla med. Virgin på Times Square har blivit en Disney-butik och HMV på 5th ave har blivit leksaksaffär. Finns ju dock tack och lov fortfarande en hel del Barnes&Noble-butiker kvar, men de har stängt åtmånstone två de senaste åren (Upper West Side och Chelsea).

Ja Helene. Problemet är ju att det är så mycket billigare på amazon.com, eller rättare sagt så mycket dyrare i butik.

Ja Susanne, det är inspirerande. Även för mig :) Det verkar som att Borders vid MSG har klarat sig från denna vända av nedläggningar.

The comments to this entry are closed.