Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Rockaway Beach | Main | Hagerstown »

2011-05-06

Comments

Adam Haglund

Intressant! Och bra skrivet!
Jag har inte hängt med i turerna kring "the suitcase", men minns att det från början talades om att frågan om den spanska soldaten på Capas berömda bild kanske äntligen skulle få sitt svar. Var bilden riggad eller inte? Fanns det några sådana negativ i resväskan?

Johan Dahlhöjd

Jag tycker ändå att Capas bilder från D-day med den simmande amerikanske soldaten på Omaha beach är den bästa. Mvh! J

Malin D

Hellre Paris än Rockaway Beach. Oavsett årtionde. /Malin

Susanne

Vackert skrivet, och intressant.

Paris på 30-talet med en Moleskine i bakfickan, utöver det du redan nämnde, och med ett Eiffeltorn som ENDAST lyser när solens första och sista strålar träffar dess vindpinade stål...jo jo, det vore nåt det! ;-)


Thomas Nilsson

Tack Adam. Nej, det negativet fanns inte med. Däremot finns det en serie bilder av ett helt annat slag som Capa och soldaterna återskapade en månad senare.

Håller med dig Johan. De bilderna är bland hans absolut bästa. Inte minst med tanke på att de flesta negativen blev förstörda i mörkrummet.

Nu tycker jag att du är lite orättvis Malin. Jag har en vän som flyttade till Paris från New York. Han saknar industriområdena i New Jersey.

Betraktarens öga!

Tack Susanne!
Ja det vore nåt!

The comments to this entry are closed.