Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Bildspel 11 september | Main | Tio år senare »

2011-09-10

Comments

Gunilla

Åh, vilken fin bild!
Här på norra Manhattan (har tillbringat dagen i Morningside Heights) har det också varit lugnt men ändå speciellt - och av någon mystisk anledning har det farit förbi massor av brandbilar på Amsterdam Avenue...

mammaxtre

Hej Thomas, jag såg inslaget på tv imorse. Det var intressant. Dina bilder talar för sig själva.

Sköt om dig

Susanne

Det är svårt att inte hålla med kvinnan som skrev till dig. Den här bilden är så påtagligt ett fruset ögonblick mellan då och sen, före och efter och som hon skriver:

"livet (...) med döden bakom sig".

Är det de av dina bilder som funnits med på 9/11 Memorial Preview Site på Vesey Street som nu kommer att finnas permanent på muséet som invigs nästa år?

Drack morgonkaffet framför tv:n idag. Du var bra.

Lotta

En sådan stark bild, och ett starkt brev. Som fotograf måste det kännas starkt att kunna påverka någon så med sitt fotograferande att de sätter sig tio år efter och skriver ett brev till dig.

Kenta

Såg dig på SVT i går morse. Bra intervju med ett fotoproffs. Bra att ni som var på plats den där hemska dagen kan berätta er historia så här flera år i efterhand. Bra för världen att komma i håg. Det krävs säkert också mycket professionalism för att ta så bra bilder i en sån extrem situation. Får gratulera till att dina bilder når sitt syfte även med i utställningen på Ground Zero.

Thomas Nilsson

Tack Gunilla!

Tack mammaxtre!

Tack Susanne!
Ja, det är de tre bilderna som är där + bilden av när South Tower rasar.
Och ja, hon skriver väldigt fint och starkt i brevet.

Tack Lotta!
Ja, det känns väldigt speciellt att någon blivit så påverkad av en bild man har tagit. Och bra. Som jag ser det så är det vårt uppdrag. Att beskriva vad som händer och att väcka känslor.

Tack Kenta!
Som sagt, det är vårt uppdrag och trots all tragik är jag tacksam att jag var i New York den där dagen och inte ute på resa. Som journalist vill man ju gärna rapportera från de viktiga och stora nyheterna. Och det känns bra att några av bilderna kommer att visas i utställningen på Ground Zero.

steelneck

Öhh.. men att ett gäng araber kapat flygplan under ledning av Usama bin Laden är ju också en konspiration.

Själv anser jag att vi inte fått veta sanningen ännu, det syns ju på din bild att det är sprängämnen som exploderar, vilket då ofrånkomligen innebär att flygplanen bara var en uppmärksamhets-skapande del i det hela. WTC-7 är ytterligare en sån där uppenbar grej.

Jag köper inte heller att världens militärt mäktigaste nationen alla kategorier skulle missa 3 kapade flygplan på en och samma dag. Om de missat det första skulle jag kunnat gå med på, men inte när det flugit in WTC och tre plan till är "på vift".

Jag utesluter dock inte Usama som delaktig för det. Å vad beträffar hans död tenderar jag att hellre tro på vad Benazir Bhutto sade om hans död några månader före sin död i en BBC-intervju med David Frost än Obama.

Så ja, om du vill klistra epitetet "galen" på mig också, varsågod.

Joel Alvarez

Den här bilden är så otroligt stark!
Hälsningar
Joel

Thomas Nilsson

Hej Joel!
Tack för din kommentar!

Anders Björkman

Men Thomas - bilden är ju 100% falsk! Du kan omöjligt ha tagit den! Anledning? Torn kollapsar aldrig uppifràn. Visa att jag har fel och du fàr €1M! http://heiwaco.tripod.com/chall.htm

simon shack

Ja, faktist : bilden är lika falsk som 2 andra liknande bilder - som menas vara tagna av 2 andra fotografer (Gulnara Samoilova och Amy Sancetta).

http://www.septclues.com/SIMCITY/GulnaraNilssonSancetta1.jpg

Thomas Nilsson

Hehe...
Kul kommentarer!
Jag kan med säkerhet säga att jag inte har manipulerat min bild.
Och tack för länken, ser att min bild är bättre än de andra två bilderna.

The comments to this entry are closed.