Fotograf Thomas Nilsson

  • Flyttade från Stockholm till New York i februari 1997. Är sedan 2002 den norska dagstidningen Verdens Gangs fotograf i USA.

Böcker/utställningar

« Nashville | Main | Vår i New York »

2012-03-10

Comments

Lilla Blå

Läste Kajsas bok när den kom ut förra året, av nyfikenhet och nostalgiska skäl. Blev dock positivt överraskad över hur fräsch och "nu" den faktiskt var. Gillade framför allt skildringarna av Nordkorea och New York och fick mig en rejäl tankeställare kring musikbranschens villkor. Fint att du tar upp den här. Den är definitivt värd att läsas. Böcker försvinner fort ur folks medvetande nuförtiden. När den här kom lanserade kvällstidningarna den som om det var en story om Plura och kokainet - något som Kajsa tar upp mer som en parentes. Det är hennes egen berättelse som går in, tack och lov, och som känns - precis som du skriver - personlig på ett vackert sätt.

Thomas Nilsson

Ja Lilla Blå, böcker försvinner alltför fort nuförtiden. Var också positivt överraskad över hur relevant den kändes. Hade lätt kunnat bli bara nostalgi, men detta var, som du skriver, "nu".
Om Plura, förstår att kvällisarna fokuserade på det, så det fungerar och inget fel med det. Men boken är, som du också skriver, så mycket mer. Dessutom, och jag gillar ju verkligen Plura, men kändes väl som det var dags för Kajsa att skriva hennes sida av den storyn. Plura har ju skrivit en hel del om det tidigare.

The comments to this entry are closed.